391
עריכות
(הרחבה) |
מ (←סיכום ההלכה בשו"ע: עיצוב) |
||
| שורה 96: | שורה 96: | ||
===סיכום ההלכה בשו"ע=== | ===סיכום ההלכה בשו"ע=== | ||
יש ג' אפשרויות להכין כחל לאכילה: (1) בישול עם בשר אחר | יש ג' אפשרויות להכין כחל לאכילה: (1) בישול עם בשר אחר (הכי חמור), (2) בישול כחל לבדו, (3) צליית כחל (הכי קל). | ||
למחבר: '''לכתחילה''' קורע שתי וערב וטח ומבשל לבדו (2), או קורע שתי וערב וצולה (3). ו'''בדיעבד''' שרי קרע שתו"ע וטח גם כשבישל עם בשר אחר (1), ובבישול לבדו (2) או צליה (3) שרי גם כשלא קרע כלל. | למחבר: '''לכתחילה''' קורע שתי וערב וטח ומבשל לבדו (2), או קורע שתי וערב וצולה (3). ו'''בדיעבד''' שרי קרע שתו"ע וטח גם כשבישל עם בשר אחר (1), ובבישול לבדו (2) או צליה (3) שרי גם כשלא קרע כלל. | ||
לרמ"א: '''לכתחילה''' שרי רק בצליה (3) ורק עם קריעה שתי וערב וטיחה. ו'''בדיעבד''' | לרמ"א: '''לכתחילה''' שרי רק בצליה (3) ורק עם קריעה שתי וערב וטיחה. ו'''בדיעבד''' כשבישל עם בשר אחר (1) שרי כשקרע וטח כדין רק בהפסד מרובה, וכשבישל לבדו (2) שרי כשקרע וטח כדין, ובצליה (3) שרי גם בלי קריעה. | ||
===הרחבה בגדרי המנהג ברמ"א=== | ===הרחבה בגדרי המנהג ברמ"א=== | ||
עריכות