ויקיסוגיה:ויקיסוגיה צעד אחר צעד/3

< ויקיסוגיה:ויקיסוגיה צעד אחר צעד
גרסה מ־21:31, 4 בנובמבר 2019 מאת א.א (שיחה | תרומות)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)

קישורים פנימיים

קישורים פנימיים, כלומר קישורים שמקשרים לסוגיות נוספות בוויקיסוגיה, משפרים מאוד את השימוש בוויקיסוגיה, בכך שניתן לעבור בקלות לסוגיות משיקות. קישורים אלו מאפשרים ללמוד סוגיות נוספות הקשורות לסוגיה.

איפה כדאי לקשר?

בגדול כל נושא שמוזכר בסוגיה שיש עליו סוגיה בפני עצמה, יש ליצור קישור אליה. לרוב זה יקרה כאשר הפוסקים מביאים ראיה מסוגיה אחרת לנושא מסויים בסוגיה שאתם כותבים. במצב כזה קישור פנימי יכול לעזור לקוראים להבין טוב יותר את הראיה.
כדי ללמוד טוב יותר איפה כדאי ליצור קישורים, מומלץ לבקר בסוגיות ותיקות וגדולות וללמוד מהסגנון שלהם. במקרה של ספק באשר לנחיצות קישור, שאלו את עצמכם האם הקישור עשוי להועיל לקורא המצוי.

איך יוצרים קישור?

כדי ליצור קישור ממילה לערך בעל שם זהה למילה יש להוסיף סוגריים מרובעים כפולים משני צדי המילה. כך [[אבידה מדעת]] יהפוך לקישור לסוגיה אבידה מדעת.

אך מה לעשות כשרוצים שהקישור יקשר לשם סוגיה השונה ממילת הקישור? ניתן לפתור בעיה זו באמצעות הוספת הסימן | בקישור שיפריד בין שם הערך למילת הקישור. כך למשל [[פת נכרי|גזירת פת נכרי]] יציג את המילה "גזירת פת נכרי" שתקשר לסוגיה פת נכרי, כך: גזירת פת נכרי.

הסימן | נמצא יחד עם סלאש הפוך \ יש לללחוץ באותו זמן על מקש שיפט (הכפתור ממוקם באיזור מקש ה-BackSpace).

קישורים אדומים

אם אתם עושים קישור מהסוגיה שלכם לסוגיה אחרת כאשר הסוגיה האחרת עדיין לא קיימת, יוצג קישור בצבע אדום במקום בצבע כחול. קישור אדום הוא לא רע, כי ויקסוגיה כל הזמן גדלה ונכתבות סוגיות חדשות. אם תרצו, תוכלו ללחוץ על הקישור האדום, שיוביל אתכם לדף העריכה המוכר, ולכתוב את הסוגיה בעצמכם (זכרו לבדוק לפני כן שלא קיימת כבר סוגיה בנושא).

קישורים חיצוניים

קישורים לאתרים מחוץ לוויקיסוגיה מופיעים ברוב המוחלט בהפניות למקורות, ומקשרים לאתרי ספרים סרוקים (כגון-HebrewBooks), או טקסטואלים (כגון 'ויקיטקסט').
קישורים חיצוניים מצויים גם תחת הכותרת שיעורים, מאמרים וכתבי עת בסופי הסוגיות. יש להימנע מקישורים לאתרים חיצוניים באמצע הסוגיה, אם לא לאתרי מאגרי ספרים.

הצורה הפשוטה ביותר ליצירת קישור חיצוני היא להוסיף את כתובת אתר האינטרנט (URL) שאליה ברצונכם לקשר. למשל לכתובת http://betmidrash.org.il המערכת תוסיף קישור באופן אוטומטי. עם זאת, צורה זו אינה מקובלת כל כך, היות שהתוצאה אינה יפה לעין, ובקישור אין הסבר מעבר לכתובת.

שיטה מקובלת יותר היא באמצעות הוספת כתובת האינטרנט אליה רוצים לקשר, ולאחריה רווח ותיאור הכתובת, כשכל זה (הכתובת והתיאור שלה) מוכנסים בין סוגריים מרובעים. לדוגמה:

[http://betmidrash.org.il ויקיסוגיה]
והתוצאה: ויקיסוגיה

הערות שוליים

הערות שוליים הן מידע שאמור להרחיב לנו את המידע על מה שאנחנו קוראים, כאשר ההערה אינה חשובה דיה להכניסה בגוף הסוגיה.


את הערות נהוג לקשר בצורה כזאת {{הערה|כאן נכתוב את הטקסט}} התוצאה שתתקבל היא:[1]. כדי לראות את הערת השוליים נוסיף בסוף הדף (תחת כותרת הערות שוליים) {{הערות שוליים}} התוצאה שתתקבל היא:
  1. ^ כאן נכתוב את הטקסט

קטגוריות

אם החלטתם ליצור סוגיה חדשה, חשוב לצרף אותה לקטגוריות רלוונטיות - זוהי הדרך הטובה ביותר להבטיח שהערך לא "ילך לאיבוד" במרחבי ויקיסוגיה, וכן יעניק לגולשים אפשרויות נוחות של ניווט לסוגיה באמצעות רשימת הנושאים, סדר הש"ס בבלי, סדר הרמב"ם וסדר השלחן ערוך.
קטגוריה מוסיפים בסוף הסוגיה באופן הבא: [[קטגוריה:שם הקטגוריה]]. ניתן, ואף רצוי, לצרף סוגיה לקטגוריות אחדות, ברכת התפילין, למשל, שייך לקטגוריות "תפילין" ו"ברכות המצוות".
כמו כן יש לשייך כל סוגיה למקור שלה בגמרא, ברמב"ם ובשלחן ערוך. למשל קטגוריה:ברכות ב:, קטגוריה:תפילה ונשיאת כפים פרק ט, קטגוריה:אורח חיים סימן רלה.