ויקיסוגיה:ויקיסוגיה צעד אחר צעד/4

מתוך ויקיסוגיה
< ויקיסוגיה:ויקיסוגיה צעד אחר צעד
גרסה מ־16:18, 24 ביולי 2017 מאת א.א (שיחה | תרומות) (יצירת דף עם התוכן "{{ויקיסוגיה:ויקיסוגיה צעד אחר צעד/קישורים |תוכן= ==כתיבה== שימו לב שעל נושאים רבים כבר קיימ...")
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

כתיבה

שימו לב שעל נושאים רבים כבר קיימים סוגיות בויקיסוגיה, ולכן לפני שניגשים לכתוב סוגיה חדשה יש לבדוק שלא קיימת כבר סוגיה בנושא.

שינוי בלבד

אנו ממליצים למתחילים להתחיל מהוספה לסוגיות קיימות והרחבתן. בחרו תחום שמעניין אתכם וקראו סוגיות שכבר כתובות בנושא. בשלב זה או אחר תתקלו בשינוי, תיקון או הרחבה שתרצו לבצע באחד הסוגיות. באופן זה, תרכשו במהירות ניסיון בעריכת סוגיות.

טקסט המקור של סוגיות מסוימות עשוי להיראות בתחילת דרככם כמורכב. חלקים שכאלו עשויים להיות למעשה אלמנטים מורכבים, כדוגמת טבלאות. אל תירתעו! במקרה הצורך פשוט דלגו על הטקסט הלא ברור.

ייתכן שלאחר הוספה משמעותית תגלו שנוספה לסוגיה שערכתם תבנית "עריכה" או "שכתוב". אל דאגה! הודעות אלו נועדו למשוך עורכים שיוסיפו קישורים פנימיים ויסדרו את הטקסט שלכם בהתאם למה שמקובל באתר ולכן רצוי שלא להוריד את ההודעה. אף אחד לא נולד עם ידע בוויקיזציה ולא מצפים מכם שכבר בשלבים הראשונים תגלו שליטה מלאה. אנא, התייחסו בסובלנות להערות שנועדו לשפר את פני האתר.

כתיבת ערך חדש

Noia 64 apps ktip.png

טיפ
מדריך ייעודי עבור כתיבת סוגיה חדשה נמצא בויקיסוגיה:אשף הסוגיות. המדריך מסתמך על ידע שנרכש במדריך זה.

בשלב מסוים, לאחר שתרכשו ניסיון בעריכת סוגיות קיימות, תרצו בוודאי להוסיף סוגיות חדשות. אחת השגיאות הנפוצות ביותר בקרב מתחילים היא להתחיל בכתיבה מהירה של עשרות סוגיות קצרות מאוד המורכבים ממילים ספורות או ממשפט בודד. לסוגיות אלו למרבה הצער סיכוי גדול להימחק, כי הם אינם עומדים בדרישות הסף, והמחיקה עלולה לגרום לאכזבה גדולה לכותב המתחיל.

כדי להימנע מגורל המחיקה, סוגיה חדשה צריך להפגין איכות: לפחות כמה משפטים, כשהמשפט הראשון יהיה לרוב הגדרה של נושא הסוגיה. אל תקצרו יותר מדי, אך מאידך גיסא, לא צריך להאריך ולייגע את הקוראים. לסיכום, מומלץ להשקיע מעט יותר זמן לכתיבת סוגיה טובה, מלמהר ולכתוב סוגיות דלות וקצרות מאוד.

כשתרגישו מוכנים לכתיבת סוגיה ולאחר שתצברו ניסיון בעריכת סוגיות קיימות, תוכלו ליצור ערך באמצעות אשף הסוגיות.