הבדלים בין גרסאות בדף "תפילה בבית הכנסת"

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 853 בתים ,  10:14, 10 ביוני 2018
אין תקציר עריכה
שורה 11: שורה 11:


=== תפילה בבית הכנסת ===
=== תפילה בבית הכנסת ===
כתב '''רבנו יונה''' (ד א ד"ה אימתי עת רצון) בשם הגאונים, שאפילו כשאין הציבור מתפללים, יש לו לאדם להתפלל בבית הכנסת, מפני שהוא מיוחד לתפילת ציבור, ולכן שם נשמעת התפילה יותר. אמנם אם תורתו אומנותו, מתפלל הוא בבית המדרש.
בפשט הגמרות ניתן לפרש שחובת התפילה בבית הכנסת היא רק משום התפילה בציבור, ואין מעלה להתפלל בבית הכנסת כאשר הוא מתפלל ביחידות. כך לכאורה משמע מדברי ה'''רמב"ם''' (תפילה ח א) שהזכיר את מעלת התפילה בבית הכנסת בהקשר של תפילה בצבור. וכן נראית גם דעת ה'''מאירי''' (ו א ד"ה כל) שהמעלה של תפילה בבית הכנסת היא דווקא מפני הציבור, ולא הזכיר שגם יחיד המתפלל עדיף שיתפלל בבית כנסת.
לעומת זאת ב'''מאירי''' (ו א ד"ה כל) משמע שהמעלה של תפילה בבית הכנסת היא דווקא מפני הציבור, ולא הזכיר שגם יחיד המתפלל עדיף שיתפלל בבית כנסת.
 
אמנם ה'''כסף משנה''' (ד"ה ולעולם) מפרש בדעת הרמב"ם שאפילו כשאין הציבור מתפללים, יתפלל בבית הכנסת, שהוא מקום המיוחד לתפילת ציבור. וב'''לחם משנה''' מדייק כן מהמילים 'בכל עת' שכתב הרמב"ם, שגם כשמתפלל ביחיד, לא תישמע תפילתו אלא בבית הכנסת.
<BR/>וכן כתב להדיא '''רבנו יונה''' (ד א ד"ה אימתי עת רצון) בשם הגאונים, שאפילו כשאין הציבור מתפללים, יש לו לאדם להתפלל בבית הכנסת, מפני שהוא מיוחד לתפילת ציבור, ולכן שם נשמעת התפילה יותר. אמנם הוסיף שאם תורתו אומנותו, [[מתפלל הוא בבית המדרש]].


== סוגית הירושלמי ==
== סוגית הירושלמי ==

תפריט ניווט