עזרה:שאלות ותשובות
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
אתם מוזמנים לשאול כאן את השאלות שלכם אודות האתר, או סיוע אם יש צורך לסיוע במשהו, ובע"ה תקבלו תשובה בהקדם.
מטרות האתר[עריכת קוד מקור]
ש: מה ההבדל בין אתר זה לפרוייקט אציקלופדיה תלמודית?
- ת: האנציקלופדיה התלמודית הוא מפעל עצום וחשוב כשלעצמו, מטרתו היא לבאר מושגים בתלמוד בצורה אנציקלופדית [כן הוא גם באתר 'ויקישיבה']. לכן מטבע הדברים, הערכים שם מובאים בתמצות עם הפניה למקורות העיקריים הרלוונטיים. תפקידו לתת מושג על הנושא המבוקש. באתר ויקיסוגיה אין ערכים, יש סוגיות. כלומר הנושאים הם הרבה יותר מפורטים, מובאים השיטות השונות בכל נושא ותת נושא עם הקישורים הנצרכים. השאיפה היא להקיף כמה שיותר שיטות בכמה שיותר סוגיות בש"ס. הסגנון של הדפים באתר הוא על פי מבנה סוגיה [כדוגמת סיכומי הסוגיות של מכון 'הלכה ברורה ובירור הלכה' או מפעל 'מתיבתא'.
כמו כן האנציקלופדיה התלמודית לא נכתבת על ידי הציבור, אלא באמצעות צוות תלמידי חכמים חשובים, כאשר לכל אחד יש את היתרונות והחסרונות שלו. הכח הגדול של ויקיסוגיה הוא הכח של הציבור, כשכל אחד נותן מהידע בתחום שלו, וכך נוצרת יצירה גדולה ומקיפה, עמוקה ואיכותית, שאין יכולות ליחידים ליצור.
ש: אם כל אחד יכול לערוך באתר, הרי שאפשר להעלות לכאן גם דברים לא נכונים, ואף לחבל במתכוון בידע ההלכתי הכתוב בו?
- ת: כל אתרי 'וויקי' מתמודדים עם הבעיה הזאת, ובהצלחה. גם בוויקיפדיה יש פעולות אנרכיסטיות, אבל כשם שקל לקלקל, באותה מידה, ואף יותר, קל לתקן. ניתן גם לחסום משתמשים. יתרה מזאת, ב'ויקיסוגיה' אי אפשר לערוך סוגיות באתר מבלי להירשם [מה שאין כן בוויקיפדיה], וגם להירשם לא ניתן אלא באמצעות המערכת, לאחר מסירת פרטים מסויימים. מה שמגביר את יכולת השליטה על הכתוב באתר.