שיחה:חלב נכרי
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
אבקות חלב[עריכת קוד מקור]
דיני אבקות החלב למיניהם (אבקת חלב טמא, דל, שמן, כחוש) הם אחד, כלומר, כולם נחשבים כאבקת חלב נכרי בה עסק בהר צבי (יו"ד סימן ק"ג).
המקור לדברים אלו הוא רב ברבנות הראשית איתו שוחחתי.
אבקת מי גבינה[עריכת קוד מקור]
בעניין אבקת מי גבינה, הOU מחמירים שלא להתיר אבקת מי גבינה כאשר מי הגבינה נעשו בחום גבוה או ע"י אינזים מן החי שאינו כשר. כך אמר לי הרב יעקב בורו ממחלקת החלב של תנובה.
קזאין[עריכת קוד מקור]
במקרה ויעשו את הקזאין באמצעות אזנים, לפי הרב וייטמן ולפי הOU זהו ממש גבינה. כך אמר לי הרב יעקב בורו ממחלקת החלב של תנובה.
לקטוז[עריכת קוד מקור]
כאשר מגבנים, אז נפרדים המים מהגבינה ומהם מייצרים מי גבינה, וממי הגבינה מייצרים מחלקם לקטוז, ויש עוד שיטות לייצר לקטוז. השיטה המקובלת בעולם כשרה מבחינה הלכתית. כך אמר לי הרב יעקב בורו ממחלקת החלב של תנובה, ועיין בנתיב החלב א' בדברי הרב וייטמן.