הבדלים בין גרסאות בדף "ויקיסוגיה:תקנון תחרות כתיבה תורנית"

מתוך ויקיסוגיה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שורה 12: שורה 12:
<BR/>
<BR/>
==גובה הפרסים<ref>הענקת הפרסים מותנית בכמות מינימלית של סוגיות שישתתפו בתחרות.  
==גובה הפרסים<ref>הענקת הפרסים מותנית בכמות מינימלית של סוגיות שישתתפו בתחרות.  
<BR/>כמו כן גובה הפרסים הנקוב לעיל, מותנה בכמות מינימלית של 250 סוגיות שישתתפו בתחרות. פחות מ-250 סוגיות גובה הפרסים יהיה 7,000 4,500 ו-2,000 בהתאמה. בפחות מ-150 סוגיות גובה הפרסים יהיה 3,000 2,000 ו-1,000 בהתאמה.</ref>==
<BR/>כמו כן גובה הפרסים הנקוב לעיל, מותנה בכמות מינימלית של 250 סוגיות שישתתפו בתחרות. בפחות מ-250 סוגיות, גובה הפרסים יהיה 7,000 4,500 ו-2,000 בהתאמה. בפחות מ-150 סוגיות, גובה הפרסים יהיה 3,000 2,000 ו-1,000 בהתאמה.</ref>==
<BIG>
<BIG>
* מקום ראשון – 10,000 ₪
* מקום ראשון – 10,000 ₪

גרסה מ־07:36, 22 בספטמבר 2021


ברוכים הבאים לתחרות הסוגיות השנתית - תשפ"ב

אמצע

תקנון התחרות:

גובה הפרסים[1]

  • מקום ראשון – 10,000 ₪
  • מקום שני – 7,500 ₪
  • מקום שלישי – 5,000 ₪

בנוסף, צוות האתר עוקב אחר העורכים, לצורך תוכנית מלגות עתידית לאברכים. עורכים איכותיים, גם אותם שלא זכו בפרסים בתחרות, יוכלו להשתתף בעתיד בתוכנית בע"ה.

תנאים להשתתפות בתחרות

  1. בתחרות רשאי להשתתף כל בחור ישיבה או אברך בהווה או בעבר.
  2. ההשתתפות בתחרות מותנית במילוי טופס השתתפות.
  3. על מנת לכתוב סוגיה לתחרות יש לפתוח חשבון באתר[2]. שימו לב! בעת הרישום יש למלא גם כתובת דוא"ל, על מנת שתוכלו לקבל הודעות מהמערכת.
  4. בטופס הרישום לתחרות, יש לציין את שם הסוגיה שעליה בחרתם לכתוב. הבחירה צריכה לקבל את אישור צוות האתר (יישלח במייל), ורק לאחר מכן אפשר יהיה להתחיל בכתיבה.
  5. חובה לכתוב בדף הסוגיה את התבנית {{תחרות כתיבה}}, כפי שיפורט להלן. סוגיה שלא תופיע בה תבנית זו, לא יוכלו הבודקים לזהותה כמשתתפת בתחרות, ולכן לא תיבדק.
  6. ניתן להשתתף בתחרות עם יותר מסוגיה אחת. למעשה אין הגבלה למספר הסוגיות שניתן לכתוב, מה שעשוי להגדיל משמעותית את הסיכויים לזכייה, אך אי אפשר לזכות ביותר מפרס אחד. לגבי אופן חישוב הניקוד למשתתף שכתב כמה סוגיות, ראה להלן הערכת הסוגיה. שימו לב! כל סוגיה נוספת דורשת מילוי מחדש של טופס הרישום לתחרות!.

כללים לכתיבה

  1. ניתן לבחור סוגיה מתוך כלל נושאי התורה שבעל פה, ששורשיה נמצאים בבבלי או בירושלמי, ומוזכרת להלכה ברמב"ם או בשלחן ערוך, ובתנאי שאין כבר סוגיה דומה באתר (ניתן למצוא את הסוגיות הקיימות באתר דרך תיבות הניווט שבעמוד ראשי או ברשימת הסוגיות).
  2. הכתיבה תהיה בסגנון של סיכום סוגיה; הבאת הגמרא בתמצות, פריסת שיטות הראשונים, שיטות האחרונים, שיטת ההלכה, שולחן ערוך ונושאי כלים, והכל בלשון קולחת ותמציתית, ובדיוק מירבי. ניתן לראות דוגמאות של כתיבה בסוגיות הקיימות כבר באתר, למשל כאן וכאן.
  3. מתוך נסיון של תחרויות קודמות, חשוב להדגיש - אין לכתוב מאמר תורני, 'חבורה', מחקר או תשובה הלכתית וכד', אלא אך ורק בסגנון סיכום סוגיה. כלומר, בצורה פשוטה ביותר, תמצות הגמרא ושיטות הפוסקים באופן כרונולוגי, החל במקורות הקדומים כפי השתלשלות הסוגיה, עד לאחרונים. באופן כללי, ככל שהסוגיה תהיה צמודה להדרכה שבדף הזה, כך יגדלו סיכוייה לזכות. כדאי מאוד גם לקרוא על מטרות האתר.
  4. אין לכתוב ביטויים בגוף ראשון, למשל: 'נראה לענ"ד', 'והנראה בעיני', 'וחשבתי לתרץ', 'עלה בדעתי' וכיו"ב. לעומת זאת ניתן לכתוב: 'ונראה ליישב', 'וניתן לתרץ' וכיו"ב.
  5. אין לצטט מקורות מילה במילה, אלא לסכם אותם בשפה מובנת ובתמצות האפשרי.
  6. יש לציין מקורות מדוייקים עם פירוט של שם הספר, סימן או פרק, סעיף וכו'. את שם המקור (כגון: גמרא, רמב"ם, ראבי"ה, קצות החושן וכד') יש לכתוב בהדגשה. את ההפנייה המדוייקת יש לכתוב בלא הדגשה בתוך סוגריים מעוגלים. לדוגמא: סמ"ג (לא תעשה סח), חזון איש (אורח חיים לב ג) יביע אומר (א יד ב). אין צורך לכתוב את המילים 'פרק', 'סימן', 'סעיף' וכד'.
  7. יש לחלק את הסוגיה הנכתבת לכותרות ולכותרות משנה, על פי הנושאים המדוברים בה. סוגיה שתהיה כתובה ברצף ולא תחולק לכותרות-כותרות משנה-פיסקאות וכו', לא תהיה נוחה לקריאה ולא תיבדק.
  8. בדף הסוגיה אין לכתוב שום סממן מזהה (שם, חתימה וכיו"ב), וזאת על מנת שהבדיקה תיעשה בצורה אובייקטיבית, בלי שום קשר לכותב, לגילו או למעמדו.

עזרה וסיוע

  1. לעזרה מכל סוג שהוא היכנסו לתפריט העזרה.
  2. על מנת להתחיל לכתוב, עליכם לפתוח חשבון באתר בקישור הזה, וזאת בנוסף לרישום לתחרות בטופס השתתפות.
  3. כדי להתחיל לכתוב את סיכום הסוגיה שלכם, ניתן להיעזר בדף הזה
  4. להדרכה טכנית לכתיבה באתר, ניתן להיעזר בעמוד הזה.
  5. להדרכה איך לכתוב את הסוגיה שלכם באופן נכון, ניתן להיעזר בעמוד הזה.
  6. בראש דף הסוגיה שלכם יש לכתוב את התבנית: {{תחרות כתיבה}}, על מנת שצוות הבודקים ידע לזהותה כמשתתפת בתחרות, וכן על מנת ששאר הגולשים באתר לא יעשו בה שינויים עד לגמר התחרות.
  7. אם ראיתם שמישהו שינה לכם משהו בסוגיה קודם גמר התחרות, נא לדווח לצוות האתר דרך כתובת הדוא"ל: wikisugia@gmail.com
  8. לעזרה טכנית מצוות האתר, יש ליצור קשר דרך כתובת הדוא"ל: wikisugia@gmail.com.
  9. לשאלות ספציפיות לגבי תחרות הכתיבה, ניתן לכתוב דף בדף השיחה של דף זה.

הערכת הסוגיה

רוב הניקוד עבור הסוגיה (75% מכלל הניקוד) יינתן על פי הקריטריונים הבאים:

  1. סידור מבנה הסוגיה בצורה נגישה ונוחה לקריאה על ידי חלוקה חכמה לכותרות ולכותרות משנה.
  2. התרשמות כללית מרמת הבנת הסוגיה כפי שהיא מתבטאת בכתיבה.
  3. כמות המקורות המצוטטים, הרלוונטיות שלהם לנושא, ואיכות הדיוק בהם.
  4. טיב הניסוח מבחינה סגנונית ולשונית, כולל מניעת אריכות שלא לצורך וכד'.
  5. נאמנות לעקרונות הכתיבה של האתר.

שאר הניקוד (25% מכלל הניקוד) יינתן עבור:

  1. פעילות נוספת במרחבי האתר.
  2. כתיבת סוגיות נוספות (צוות הבודקים יבחר את הסוגיה הטובה ביותר להשתתפות בתחרות וערכה יוערך על פי יחס של 75% מכלל הניקוד, ואילו הסוגיות הנוספות תוערכנה על פי יחס של 25% הנוספים).
  3. הוספה ושיפור של סוגיות אחרות באתר שאינן משתתפות בתחרות (כגון הוספת מקורות וכד'), או בדפי שיחה של סוגיות (גם בסוגיות המשתתפות בתחרות).
  4. הוספת קישורים חיצוניים למקור המדויק באתרי ספרים סרוקים כגון HebrewBooks. לדוגמא: ריטב"א (שבת כג ב). דוגמאות ניתן לראות בסוגיות קיימות באתר, למשל כאן.
  5. הבאת עורכים חדשים לאתר ולתחרות, בשיטת 'חבר מביא חבר'.

זמנים ובדיקה

  1. המועד האחרון לעריכת הסוגיות הוא ג' טבת ה'תשפ"ב.
  2. לאחר יום זה, במידה ולא תהיה הארכה, לא ניתן יהיה להוסיף עוד מקורות או לשפר את הכתיבה.
  3. לפי ביקוש המשתתפים, תישקל הארכת זמן הכתיבה לתקופה נוספת.
  4. בסיום התחרות כל הסוגיות המשתתפות תיבדקנה על ידי צוות האתר, וכן יהיה מעקב אחר פעילויות נוספות של העורכים באתר.
  5. זמן הבדיקה מוערך בכשלושה חודשים (עד א' ניסן בע"ה). במידה ותהיה הארכה או שתהיינה כמות גדולה של סוגיות, יתארך גם זמן הבדיקה בהתאם.

הערות כלליות

  1. יוזמי התחרות רשאים להוריד את סכום הפרסים, במידה ולא ישתתפו בתחרות מספיק סוגיות. ראה להלן הערה 1.
  2. בכל סתירה בין תקנון זה לבין פרסומים אחרים בכתב או בעל פה, תגברנה הוראות תקנון זה והן שתקבענה.
  3. ההחלטות בנוגע לזוכים נתונות לצוות האתר בלבד. לא תינתן אפשרות ערעור.
  4. שמות הסוגיות הזוכות ושמות הכותבים הזוכים, יתפרסמו בדפי האתר (אלא אם כן יחפוץ הזוכה בעילום שמו, ויודיע על כך מראש לצוות האתר).
  5. לצורך קבלת הפרס, צוות אתר 'ויקיסוגיה' ייצור קשר עם הזוכים, דרך תיבת המייל שהזינו המשתתפים בטופס הרישום לתחרות. אם כתובת המייל תימצא שגויה או שהזוכה לא יגיב תוך שבועיים מיצירת הקשר, פטורים יהיו יוזמי התחרות ואתר ויקיסוגיה מלאתרו, והפרס יינתן לכותב אחר.
  6. אתר 'ויקיסוגיה – יצירה תורנית שיתופית' רשאי להציג לציבור את סיכומי הסוגיות באתר למשך מלוא תקופת זכויות היוצרים, מבלי שתהיה עליו חובת תשלום בגין שימוש זה. אם אינכם רוצים שעבודתכם תהיה זמינה לעריכה על ידי אחרים, שתופץ לעיני כל, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה בציון המקור - אין לפרסם אותה פה. לפרטים נוספים עיינו בתנאי זכויות היוצרים של האתר.

טפסים וקישורים

טופס רישום לתחרות

הסכמות הרבנים שליט"א

עמוד ראשי

ברוכים הבאים לאתר

מידע על מטרות האתר

מדריך לכתיבת סוגיות

הערות שוליים

  1. ^ הענקת הפרסים מותנית בכמות מינימלית של סוגיות שישתתפו בתחרות.
    כמו כן גובה הפרסים הנקוב לעיל, מותנה בכמות מינימלית של 250 סוגיות שישתתפו בתחרות. בפחות מ-250 סוגיות, גובה הפרסים יהיה 7,000 4,500 ו-2,000 בהתאמה. בפחות מ-150 סוגיות, גובה הפרסים יהיה 3,000 2,000 ו-1,000 בהתאמה.
  2. ^ מי שאין לו יכולת לכתוב את הסוגיה באתר מפני חוסר נגישות לאינטרנט, תיתכן אפשרות חריגה של שליחת סוגיות במייל. יש ליצור קשר בכתובת: wikisugia@gmail.com